Emma napja van. | 2024.04.19

Kényszermunkára fogta adósait Csernelyen

2016-03-17 04:15:20
Előzetes letartóztatásban van már az a férfi és nő, akik Csernelyen élelmiszereket, élvezeti cikkeket, készpénzt, illetve lakhatást adtak uzsorakamatra a rászorulóknak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett, uzsora-bűncselekmény és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást V. Alexandra 28 éves és P. József 30 éves csernelyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2013. évtől 2016. február 27-ei elfogásukig több csernelyi lakossal - azok rászorultságát kihasználva - anyagi haszonszerzés végett aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást kötöttek tartós élelmiszerek és készpénz kölcsönadására. Azon „ügyfeleket”, akik egy idő után nem tudták az irreálisan magas kamatokat törleszteni, testi épség elleni súlyos fenyegetéssel „ösztönözték” a fizetésre. Volt olyan sértett, akinek a tartozást illegális fakitermeléssel kellett ellentételeznie.

 Az Ózdi Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett terheltekkel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság elrendelt.