Emma napja van. | 2024.04.19

Sziget - Rihanna lép fel a fesztivál nulladik napján

2016-03-16 10:52:18

 

Napjaink könnyűzenei életének egyik legnagyobb sztárja, Rihanna ad koncertet augusztus 11-én Budapesten, a Sziget fesztivál nulladik napján.

 

    A barbadosi születésű 28 éves énekesnő legfrissebb, sorrendben nyolcadik lemeze, az év elején megjelent Anti anyagát Észak-Amerika legnagyobb stadionjai és arénái után exkluzív fesztiválkoncert keretében mutatja be a Szigeten - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
    Rihanna eddig tizennégy alkalommal vezette az amerikai Billboard listát, több mint 54 millió albumot adott el világszerte, kislemezekből pedig 210 milliót. Nyolc Grammyt és ugyanennyi American Music Awardot söpört be eddig, közösségi oldalait mintegy 100 millióan követik, dalait már több mint nyolcmilliárdszor játszották le a YouTube-on. A legújabb slágerhez, a Drake közreműködésével készült Work című dalhoz készült klipet csaknem 100 milliószor nézték már meg - mindössze két hét alatt.
    A rhythm and blues, a pop, a reggae és a dance műfajában egyaránt otthonosan mozgó énekesnő öt éve már járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában adott emlékezetes koncertet.
    Rihanna debütáló albuma, a Music of the Sun 2005-ben jelent meg; egy évvel később kiadott második anyaga, a Girl Like Me hozta meg első amerikai listavezető kislemezét, az SOS-t. Az igazi áttörést a 2007-ben megjelent harmadik album, a Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyről három listavezető dal is kikerült: a Jay-Z-vel közösen rögzített Umbrella, a Take a Bow, valamint a Disturbia. A Good Girl Gone Bad albumot kilenc Grammy-díjra jelölték, egyet meg is kapott az Umbrelláért.
    Az énekesnő Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete, és évek óta a hátrányos helyzetű gyerekek elkötelezett segítője.