Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Jobbik "antikorrupciós hadjáratot" hirdetett

2016-03-15 16:35:03

 

A Jobbik elnöke egy "tavaszi antikorrupciós hadjárat" elindítását jelentette be kedden pártja március 15-i ünnepségén, a budapesti Petőfi téren.

    Vona Gábor értékelése szerint a tizenkét pont ma is aktuális, azonban egy pont hiányzik: ma odaírnák azt is tizenharmadikként, hogy "a tolvaj politikusokat börtönbe zárassák!". A kormány kezdi elveszíteni az önkontrollt - hangoztatta az ellenzéki politikus, aki a véleményét az alaptörvény terrorveszélyhelyzettel összefüggő tervezett módosításával, a Nemzeti Választási Irodánál történtekkel és a titkosításokkal indokolta.
    Az antikorrupciós programról szólva kifejtette: nem csupán a budapesti eseteket göngyölítik fel, hanem az ország minden pontján tetten kívánják érni "a tolvaj gazember rabló politikusokat", akik "a homályban azt gondolják, hogy őket senki sem látja".
    A Jobbik elnöke közölte azt is, javasolni fogja pártjának, majd az Országgyűlésnek, hogy fogadjon el egy határozatot, amelyben rehabilitálja 2006-ot, és rögzíti, hogy "a magyar nép 2006-ban joggal vonult az utcára egy hazug és korrupt kormánnyal szemben, és ezzel példát mutatott az utókornak".
    Vona Gábor a beszédében március 15-e feladataként hivatkozott a lelkesültség és a hazaszeretet tüzének fellobbantására és azt kérte a jelenlévőktől, hogy ne csak az ünnepeken lelkesedjenek a hazáért és a szabadságért, hanem a hétköznapokon is.
    Az ünnepségen Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes, a parlament kulturális bizottságának elnöke a demográfiai helyzetet nevezte a legfőbb kihívásnak. Szavai szerint minden egyes megfogant magyar gyermek nemcsak családi boldogság, hanem közkincs is.
    Ha nincs magyar gyermek, akkor nincs magyar föld, nincs magyar kultúra, nincs magyar oktatás, nincs magyar egészségügy, nincs magyar haza, és nem marad semmi, ami magyar lenne - hangoztatta.
    Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere a bevándorlás megállítása mellett foglalt állást, ellenkező esetben eltűnne a béke, a templom, a nemzeti büszkeség, és eltűnnének a családok.
    Stummer János, a Jobbik budapesti regionális igazgatója arra tett javaslatot, hogy a Sorsok Háza helyén jöjjön létre a Magyar Sorsok Háza, ahol "a holokauszt vitrinje helyett, mellett teret kap a magyar nemzet összes fájdalma és minden egyes feltámadása".
    Az ellenzéki párt központi megemlékezésén néhány százan vettek részt, közülük sokan pártlobogóval, illetve magyar zászlóval érkeztek. Ugyancsak képviseltette magát a lengyel Nemzeti Radikális Tábor (Obóz Narodowo-Radykalny), amelynek tagjai többször a lengyel-magyar barátságot éltették.
    A rendezvény végén az emlékezők megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, amely mellett az Új Magyar Gárda tagjai álltak sorfalat.