Emma napja van. | 2024.04.19

Áder: nemzetközi összefogás kell a terrorizmus ellen

2016-03-14 18:26:00

 Áder János magyar köztársasági elnök Recep Tayyip Erdogan török államfőnek hétfőn küldött táviratában fejezte ki részvétét a vasárnapi ankarai terrortámadásban életét vesztettek hozzátartozóinak.

    A magyar államfő az MTI-hez is eljuttatott táviratban kiemelte: a tragédia - amelyhez hasonló többször is sújtotta Törökországot az elmúlt időszakban - ismételten felhívja a figyelmet a terrorizmus elleni következetes fellépés és az ezt célzó nemzetközi összefogás szükségességére.
    "Mély megrendüléssel gondolunk az ártatlan emberekre, akik egy gonosz tömeggyilkosságnak estek áldozatul, és mielőbbi felgyógyulást kívánunk a brutális merénylet sebesültjeinek" - fogalmazott Áder János, aki hangsúlyozta azt is, az értelmetlen és embertelen pusztítás ellen, az emberi értékek védelmében fellépő erők a továbbiakban is számíthatnak Magyarország elkötelezettségére és támogatására.
    Vasárnap kora este egy robbanószerrel megrakott gépkocsi robbant fel az Ankara központjában lévő Kizilay tér mellett, az egyik legforgalmasabb ankarai bevásárlóközpont közvetlen közelében. A merénylet halálos áldozatainak száma harminchétre nőtt hétfő délre.