Gedeon napja van. | 2024.03.28

A jövő 5G és felhő alkalmazásainak elvi kidolgozására hirdet versenyt az Ericsson

2016-03-13 14:59:00

 

A jövő 5G és felhő alkalmazásainak elvi kidolgozására hirdet versenyt az Ericsson európai egyetemisták és startup vállalatok számára - közölte a cég az MTI-vel.

 

    A tájékoztatás szerint a verseny célja az európai 5G ökoszisztéma kiépítéséhez kapcsolódó megoldások keresése. Olyan előremutató alkalmazások lehetnek esélyesek, amelyek 5G-ben gondolkodva a jövő hálózati és felhőmegoldásait kutatják.
    A jelentkezőktől azt várják, hogy képzeljék el, mi lenne például, ha nem lenne késleltetés, ha a rendszer sokkal rugalmasabb és testre szabhatóbb lenne, ha ipari követelményeket tudna teljesíteni, ha átéreznék, hogy az ebben rejlő lehetőségek határtalanok.
    A jelentkezési határidő május 7., a döntőbe jutó legfeljebb 8 csapat akár 3000 euró támogatást kaphat a prototípusuk megvalósításához, ennek alapja az egyetemi tanszékkel vagy a céggel kötött kétoldalú megállapodás. 
    A legjobbak továbbá lehetőséget kapnak arra, hogy bemutatkozhassanak az Ericsson Garázsban, az Ericsson Magyarország innovatív technológiai inkubátorában - közölte a cég.