Auguszta napja van. | 2024.03.29

A vonatokon is próbálkozhatnak bejutni a migránsok

2016-03-13 08:22:00

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a zöldhatár lezárása miatt a vasúton is próbálkozhatnak a migránsok Magyarország területére jutni.
 Bakondi György ezt arról szólva mondta az M1 aktuális csatornán szombaton, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggeltől péntek reggelig tartó vasúti ellenőrzési akciójában több mint nyolcezer embert igazoltattak, és 18 ember ellen illegális migráció miatt indult eljárás.
    A főtanácsadó szerint bár korábban nem volt jellemző, hogy az illegális bevándorlók vasúton jutottak volna az országba, inkább a síneken "sétáltak be", most a zöldhatár lezárása miatt keresik azokat a lehetőségeket, hogyan érkezhetnek ellenőrzés nélkül az ország területére. Közölte: nem egyszer a szomszédos országok rendőreivel együtt tartanak ellenőrzéseket, és a vonatokon bejutni próbálókat is elfogják.
    Bakondi György beszélt arról is, hogy a kormány a migrációs válsághelyzetet hat hónapra hirdette ki szerdán, ennek időtartama szükség esetén meghosszabbítható.