Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2016-03-10 14:42:59

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Európa északkeleti része fölött anticiklon helyezkedik el, területén a pára- és ködfoltok megszűnése után változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Nyugat-Európa fölött egy hosszan elnyúló hullámzó front alakítja az időjárást. Ennek környezetében többnyire erősen felhős az ég, a front mentén több helyen esik az eső, az északi tájakon néhol havazik. Dél-, Délkelet-Európa fölött ciklonális mező található, errefelé is sok a felhő, és több helyen fordul elő csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nagy részén 2 és 10 fok között változik, északon ennél néhol hidegebb, délen melegebb van. A Földközi-tenger-menti országokban, valamint a Balkánon a kora délutáni órákra többnyire 11 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolország déli részén 19, 21 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását ciklonális hatások alakítják. Kelet felől egyre nedvesebb, továbbra is enyhe léghullámok érkeznek fölénk.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig
    -------------------------------------------------

    Délkelet, kelet felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, legkésőbb a Kisalföldön és a Nyugat-Dunántúlon. Eleinte helyenként, éjszaka a Dunántúlon és délen több helyen, másutt csak néhol várható eső, zápor. Pénteken az ország nagy részén túlnyomóan borult időre számíthatunk, de északkeleten, északon szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Főként délen és nyugaton fordul elő eső, zápor, északkeleten, északon számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, a nyugati határnál éjszaka és holnap viharos széllökések is lehetnek.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 9 és 14 fok között alakul, de a nyugati határnál hűvösebb lesz.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó