Auguszta napja van. | 2024.03.29

Quaestor - Fidesz: a szocialisták most is becsapják a károsultakat

2016-03-09 17:28:05

 

A Fidesz szerint a szocialisták most is becsapják a Quaestor-károsultakat.

 

    A nagyobbik kormánypárt frakciójának szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagáltak, aki egy szerdai demonstráció előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: még mindig nem tudni, mi lett a Quaestor-ügyben eltűnt "220 milliárd" forint sorsa. Az ellenzéki politikus szavai szerint "egy Fideszhez közel álló brókercég" csődje után az ügyészség "ímmel-ámmal" nyomozott, a kártalanítás összege is igen csekély, a legfőbb kérdés tehát az, hogy "kinek lopták el" a pénzt.
    A Fidesz közleményében azt írták, hogy a szocialisták most is becsapják a károsultakat, miközben mindvégig a csaló brókerek és a bankok oldalán álltak. "A brókerbotrányok is azért történhettek meg, mert az MSZP a kormányzása alatt fellazította a brókercégekre vonatkozó szabályokat" - tették hozzá.
    Úgy fogalmaztak, hogy a polgári kormány lezárta az évtizedes pénzügyi korrupciót, rendet tett a brókerpiacon és kártalanítja a brókercsalások áldozatait, szemben a szocialistákkal, akik soha senkit nem kártalanítottak.
    A Fidesz hangsúlyozta, hogy már nyáron elfogadták a kártalanítási törvényt, amit a bankok megtámadtak az Alkotmánybíróságon.
    Azt írták, hogy a károsultak annyi kárpótlásban részesültek, amennyit az Alkotmánybíróság megengedett, ezért ma általános kártalanítás helyett egyedi elszámolást kell végrehajtani. A Kárrendezési Alap ennek megfelelően teszi a dolgát, és várhatóan májusban kezdődik a Quaestor-ügy büntetőpere is - olvasható a közleményben.