Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fogházbüntetést kapott egy zaklató

2016-03-06 07:17:35

 

Végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a bíróság nem jogerősen azt a szegedi férfit, aki hónapokon keresztül, közösségi oldalon, levélben, telefonon és személyesen is zaklatott egy békéscsabai nőt, akibe állítása szerint szerelmes - tudatta honlapján a rendőrség vasárnap.

 

    A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015 júniusától kezdődően egy közösségi oldalon próbálta megszerezni a sértett telefonszámát, majd előbb postán küldözgetett neki leveleket, később személyesen dobta be írásait a nő postaládájába. Mivel nem járt sikerrel, a nő édesapjának a telefonjára küldött üzeneteket és a sértett háza előtt várakozott. Amikor összetalálkoztak, a sértett közölte vele, hogy semmilyen formában nem akar vele kapcsolatba lépni és hagyja őt békén, majd feljelentést tett.
    Amikor zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a 39 éves férfi beismerő vallomást tett és azt mondta, szerelmes a nőbe. Azt állította, sajnálja a történteket és többször nem fogja zaklatni őt.
    A Békéscsabai Járási Ügyészség indítványára a Békéscsabai Járásbíróság március 3-án a férfit 4 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság emellett a sértett sérelmére korábban elkövetett zaklatás miatt a vádlottal szemben jogerősen kiszabott 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős.