Gedeon napja van. | 2024.03.28

Startupokat támogatnak távközlési szolgáltatók nemzetközi összefogásban

2016-03-03 07:29:53

 

Startup vállalkozások ötleteinek támogatására hozott létre nemzetközi szövetséget négy nagy távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom (DT), az Orange, a Singtel és a Telefónica - tájékoztatta a DT magyar leányvállalata, a Magyar Telekom az MTI-t.

 

    A szolgáltatók szakértelmüket ajánlják fel a startupok számára innovációik kereskedelmi termékké alakításának felgyorsításában, üzletfejlesztési lehetőségek felkutatásában, valamint vállalkozásuk hazai piacon túli bővítésében.
    A négy nagyvállalat a múlt héten Barcelonában megrendezett Mobil világkongresszuson tette közzé "Go Ignite" elnevezésű globális felhívását, amelyre öt kategóriában - dolgok internete (Internet of Things - IoT), kiberbiztonság, big data elemzési eszközök, tartalomszolgáltatás, valamint az ügyfélélmény javítása - várják az ötletgazdák jelentkezését. Az április 30-án záruló programhoz legfeljebb öt innovatív startupot választanak ki.
    A kiválasztott vállalkozások ötleteik mielőbbi életképes megoldássá történő továbbfejlesztéséhez felhasználhatják a szövetség tagjainak kollektív forrásait. Ezek között említik a közleményben a különböző piacok megismerését, partnerkapcsolatok építését, közös munkaterületek használatát, potenciális befektetést, képzést, mentorálást, meghívásokat startup kiállításokra és más eseményekre, valamint hozzáférést a szövetség tagjainak működő vállalkozásaihoz. Emellett hozzáférést kapnak a startupok a szövetség tagjainak üzleti egységeihez és azok kollektív ügyfélbázisaihoz, amely öt kontinensen több mint egy milliárd vállalati és lakossági fogyasztót jelent. 
    A legígéretesebb, és kategóriájukban a legjobb startup cégek bevonása a programba és a velük való együttműködés a szolgáltatók számára is előnyös a közlemény szerint.