Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az ExperiDance huszonegy Omega-slágert dolgozott fel új musicaljében

2016-03-02 20:17:00

Az ExperiDance huszonegy Omega-slágerben dolgozta fel egy első szerelem történetét a Gyöngyhajú lány balladája című új musicaljében, amelyet március 12-én a budapesti RaM Colosseumban láthat először a közönség.
A darabban olyan dalokat használtak az alkotók, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Fekete pillangó és a Gyöngyhajú lány.
    Vona Tibor, a társulat producere elmondta, hogy Pozsgai Zsolt író és rendező a társulat és az Omega számára alkotta meg a darabot, amelyben Szomor György, Fésűs Nelly, Koós Réka, Gergely Róbert, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória musicalszínészek mellett az ExperiDance 24 táncművésze és egy négyfős zenekar lép színpadra.
    Román Sándor, a társulat művészeti vezetője hangsúlyozta, hogy az Omega egy olyan márkanév, amely nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi porondon is egyet jelent a minőségi rockzenével, hasonlóan a most születő musicalhez, amely - elképzelésük szerint - a világ számos pontján képes lesz megállni a helyét. 
    A dalok kiválasztásának szempontjai között a koreografálhatóság és a kerettörténetbe való illeszkedés szerepelt, de fontos volt az is, hogy a legismertebb Omega számokat dolgozzák fel - tette hozzá.
    Gömöri Zsolt, a darab zenei rendezője elmondta, hogy a jól ismert slágerek élő zenekari kísérettel szólalnak majd meg, több modern hangszereléssel, néhány pedig szimfonikus kísérettel lesz hallható.
    A darabot Budapesten március 12-én, 13-án, majd áprilisban és májusban láthatja a közönség, Győrben március 19-én, Miskolcon április 30-án mutatják be. Emellett látható lesz Veszprémben és a nyár folyamán több szabadtéri fesztiválon is, a későbbi tervek között pedig vidéki kőszínházakban való bemutatók is szerepelnek - fűzte hozzá Vona Tibor.
    A darab története szerint a kamasz főszereplő Kriszta, túl a 18. születésnapján és az első nagy szakításon a balatoni éjszakába veti magát. Se pénze, se célja nincs, de akad egy különös pártfogója, a magát Trombitás Frédinek nevező férfi, aki a Balaton csodáját ígéri a lánynak. Kriszta a gyermekkor és a nővé válás határán vergődve egyedül szeretne maradni, mégsem tud ellenállni a férfinak. Eközben az aggódó szülők két botcsinálta biztonsági őr kíséretében lányuk keresésére indulnak.