Gedeon napja van. | 2024.03.28

Zenei tehetséggondozó műhely az Irinyiben

2016-03-01 12:45:31

2016. március elsején az Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthonban sajtótájékoztatót tartottak a NTP-SZTG-15-0069 pályázatával kapcsolatosan, mely a szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok tehetséggondozásának és az ezt segítő alkotópedagógiai műhelyes működésének lehetőségét biztosítja közel 2 MFt támogatással, zenei tehetséggondozó műhely működtetésére és hangstúdió kialakítására.

Pál-Kutas Dénesné intézményvezető tájékoztatója a pályázattal kapcsolatosan

A pályázat alapötlete onnan származik, hogy évek óta találkoznak diákjaik között olyan gyerekekkel, akik zenei területen tehetségesek. Őket informális módon eddig is igyekeztek fejleszteni, ezt bizonyítja számos fellépésük az iskolai ünnepségeken és rendezvényeken.

A zenei tehetséggondozó műhely képviselő

A pályázat keretében 3 alkotócsoporttal foglalkoznak majd az intézmény pedagógusai a tanév végéig tanórákon kívűli időszakban. A heti rendszerességű foglalkozások célja, hogy megismertessék őket a hangfelvétel készítés mesterfogásaival, illetve fejlesszék zenei képességeiket.

Jelenleg az elektronikai technikus szak diákjaival önkétes munka keretében alakítják ki a hangfelvételek készítésére alkalmas hangszigetelt stúdiót a kollégium épületében, amelynek technikai felszereléséhez a pályázat biztosít forrást.

Lukács Balázs a stúdió jelenlegi helyzetét mutatta be

A csoportok együtt dolgozva június végéig számos dalt készítenek el, melyek közül a legjobbakat CD-n adják majd ki.

A projekt zárásaként rendeznek egy - a műhely munkáját bemutató - fotókiállítást és egy gálaműsort a legjobb produkciókból.