Emma napja van. | 2024.04.19

Harrach: minden eddiginél határozottabb hangon szólt a kormányfő a migráció kezeléséről

2016-02-28 19:45:00

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint a kormányfő évértékelő beszédében minden eddiginél határozottabb hangon szólt a migrációról, annak kezeléséről. 

    Harrach Péter, a kormányfő évértékelője után az MTI-nek vasárnap azt mondta: a határozott hangnem mellett is a kérdést árnyaltan és emberségesen közelítette meg. 
    Kiemelte a miniszterelnök gondolatai közül azt a pontot, hogy ezek az emberek sokszor áldozatok, az emberkereskedők, a helyi viszonyok és a nyugati politikusok áldozatai. Ugyanakkor emellett Orbán Viktor az önvédelem szempontját sem hagyta figyelmen kívül - mondta. 
    A KDNP egyetért a kormányfő helyzetértékelésével, miszerint mindannyiunk első számú érdeke és feladata, hogy megvédjük mindazt, amit európai kultúrának, közbiztonságnak, keresztény gyökereknek tartunk. 
    "Mi kereszténydemokraták is azt szeretnénk, ha Brüsszel és egész Európa a maga valóságában, reális szemmel látná helyzetét, ha képes lenne megvédeni önmagát és a kötelező betelepítési kvóta álmegoldása helyett az "öreg kontinens" észbe kapna, s Ázsia és Afrika konfliktusokkal terhelt országaiban igyekezne minél nagyobb segítséget adni embertársainak." - fogalmazott a kisebbik kormánypárt közleményében.
    A KDNP szerint a miniszterelnök évértékelőjén minden eddiginél jobban kirajzolódott, hogy melyek azok az eredmények, amelyeket a polgári-keresztény kormányzás az elmúlt években produkált. Példaként említették a pénzügyi stabilizációra, a családok támogatására vagy akár a magyar érdekek mentén történő külpolitika kiépítésére. S most mindez a 2015-ben kezdődött népvándorlás miatt veszélyben van - mutattak rá.