Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ferenc pápa: az országoknak meg kell osztaniuk a migráció terhét 

2016-02-28 17:45:00

A migrációs válsággal szemben minden nemzet együttműködését és a terhek egyenlő megosztását szorgalmazta Ferenc pápa a római Szent Péter téren vasárnap délben elmondott imájában.

    A háborúk és más embertelen körülmények elől menekülők tragédiájáról szólva Ferenc pápa segítséget sürgetett Görögország és azon más államok számára, amelyeket az elsők között érint a migráció. A pápa a Szent Péter téren levőkkel Görögországért imádkozott.
    Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Görögországnak és vele együtt a migránsokat segítő többi országnak "minden nemzet együttműködésére szüksége van". Ferenc pápa hozzátette, "az egységes válasz hatékonynak bizonyulhat a (migrációból eredő) terhek egyenlő megosztásával".
    A katolikus egyházfő úgy fogalmazott, hogy a migrációs válság megoldásához "határozottságra" és "fenntartások nélküli tárgyalásra" van szükség.
    Ferenc pápa a remény jelének nevezte a Szíriában szombaton hatályba lépett tűzszünetet, amely a pápa megfogalmazása szerint "vigasz" a szenvedő szíriai nép számára, és elősegíti a humanitárius segélynyújtást az ország lakossága számára.