Auguszta napja van. | 2024.03.29

Csaknem négymilliárdos fejlesztés a szekszárdi költségvetésben

2016-02-26 08:50:00

 Csaknem négymilliárd forintos fejlesztési kerettel elfogadta csütörtökön a szekszárdi közgyűlés a város idei, 10,5 milliárd forintos költségvetését.

    A rendeletet a 15 tagú, fideszes többségű testület 10 igen szavazattal hagyta jóvá, hárman nemmel voksoltak, ketten tartózkodtak a szavazásnál. A napirend vitájában a közgyűlés szocialista és PM-es tagjai jelezték, hogy nem támogatják a költségvetést.
    Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester a közgyűlést követően újságíróknak azt mondta: a helyi adóbevételeknek köszönhetően sikerült növelni a városüzemeltetésre fordítandó összeget, amelyre idén 800 millió forint jut. A saját bevételek terhére külön forrást biztosít az önkormányzat szociális juttatásokra - mondta, megemlítve, hogy a tavaly megszűnt állami gyógyszerár-támogatást idén március 1-jétől Szekszárdon ismét bevezetik. Erre 30 millió forintot különítettek el.
    Az összesen 3,9 milliárd forint értékű fejlesztések között kiemelte a Modern városok program keretében tervezett útépítéseket, amire hárommilliárd forint állami támogatást kapott a tolnai megyeszékhely. Az összegből több mint 11 kilométernyi vízelvezetőt építenek a szekszárdi borvidéken, és újjáépítenek 4 kilométernyi útszakaszt, amely a 6-os főút régi nyomvonalán, a város észak-nyugati részén halad át.
    A közgyűlés arról is döntött, hogy az önkormányzat a már rendelkezésre álló támogatás összegét tőke- és hozamgarantált befektetéssel három hónapra leköti.