Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szatmáry Kristóf az egyedüli jelölt a BKIK elnöki posztjára

2016-02-25 14:54:59

Szatmáry Kristófot, a kamara jelenlegi elnökét jelölte egyedüliként a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jelölőbizottsága a tagozati küldöttértekezletek jelölései alapján - tájékoztatta a BKIK csütörtökön közleményében az MTI-t, azt követően, hogy lezárult a BKIK tagozatainak küldöttválasztása.
A közlemény szerint február 22-24. között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata, a Gazdasági Szolgáltatások Tagozata, a Kereskedelmi Tagozat, valamint az Ipari Tagozat huszonhat osztályának tagvállalatai döntöttek a küldöttértekezlet 110 küldöttjéről. A szavazáson résztvevő cégvezetők közel 1200 fővárosi cég képviseletében szavaztak. 
    A tájékoztatás szerint a választás jövő héten folytatódik, amikor a kamarai tagozatok vezetőinek személyéről fognak dönteni. A négyévente esedékes tisztújítás március 11-én zárul, a BKIK elnökségének megválasztásával.
    Nem kapott jelölést az elnöki posztra Nagy Elek, aki a sajtóban megjelent információk szerint versenybe szállt volna a jelenlegi elnökkel. A BKIK közleménye szerint küldöttnek sem szavazták meg a tagvállalatok képviselői.