Andrea napja van. | 2024.04.18

Márciusban forgalomba állhatnak a hosszú CAF-villamosok Budapesten

2016-02-22 10:45:56

 

Márciusban forgalomba állhat az első hosszú, 56 méteres CAF-villamos Budapesten, az 1-es vonalon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-t.

 

    A Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta a villamos típusengedélyét, valamint az első szerelvény üzembe helyezési engedélyét is, a jármű március végétől már szállíthat utasokat a Bécsi út és a Fehérvári út közötti 1-es vonalon - közölték.
    Budapesten kilenc CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) Urbos 3 típusú villamos van, és még három érkezik a spanyol gyártótól. A szerelvények május közepéig megkapják az üzembe helyezési engedélyt és forgalomba állnak az 1-es villamos vonalán. A BKK közölte továbbá, hogy a CAF a hosszú járművek típusengedélyét, valamint az első jármű üzembe helyezési engedélyét is a szerződéses határidőn belül szerezte meg.
    A hosszú CAF-villamosok a leghosszabb és legnagyobb kapacitású villamosok a világon: egyszerre 345 ember utazhat rajtuk. A szeptember közepén bemutatott rövidebb szerelvények már közlekednek is a 3-as és a 17-es villamos vonalán, de hamarosan a 19-es és a 41-es vonalon is szállíthatnak utasokat.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány