Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rövid enyhülés után ismét borongós idő várható

2016-02-21 19:17:00

 

Sok napsütéssel és helyenként 20 Celsius-fokos maximumokhoz közeli meleggel indul a hét, majd ismét borús, csapadékos időre kell számítani, éjszakánként mínuszok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 

    Hétfőn legfeljebb eleinte lehetnek felhősebb, északnyugaton foltokban ködös tájak, egyébként túlnyomóan napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. Az Alföldön és a Dél-Dunántúlon megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 8 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 13-19 fok között valószínű.
    Kedden már csak rövid napos időszakok lehetnek, nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Több helyen valószínű - többnyire kisebb - eső, zápor. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet, nappal 10-15 fokig melegszik a levegő.
    Szerdán a déli órákig a déli és keleti országrészben még többfelé valószínű eső, zápor, majd néhol legfeljebb futó zápor alakulhat ki. Ezzel együtt megerősödik, helyenként átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet plusz 2-7, a maximumhőmérséklet 6-11 fok között alakul.
    Csütörtökön délnyugat felől ismét több helyen valószínű eső. A magasabb helyeken havas eső, hó is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között alakul.
    Pénteken is nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, többfelé várható eső, zápor, elsősorban a magasabb helyeken havas eső, hó is eshet. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 3-8 fok között alakulnak.
    Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként kisebb eső, havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok, napközben plusz 2-8 fok közötti értékekre lehet számítani.
    Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, helyenként eső, zápor is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet általában plusz 5-11 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.