Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rablás miatt keresték

2016-02-21 15:35:00

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 15 éves nagykőrösi fiatal és 16 éves társa ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két fiú 2016. január 7-én 21 óra körüli időben a ceglédi MÁV állomáson vette el egy fiatalkorú fiú kabátját.

A 15 éves gyanúsított és 16 éves társa már korábban, a vonaton odament a sértetthez, akivel közölték, hogy szeretnék felpróbálni a rajta lévő kabátot. Ezt követően a fiatal fiú leszállt a vonatról, de a két férfi utána ment és a ceglédi vasútállomás épületében bántalmazással fenyegették meg, melynek hatására a sértett átadta a ruhadarabot. A gyanúsítottak egyike azt mondta a fiúnak, hogy kés és pisztoly van náluk.

A feljelentést követően a ceglédi rendőrök adatokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki. Az akkor még ismeretlen tettesekről a sértett elmondása alapján grafika készült, melyet a nyomozóhatóság 2016. február 1-jén a rendőrség internetes oldalán tett közzé.  

A Monori Rendőrkapitányság járőrei 2016. február 1-jén vonatkísérő szolgálatot láttak el, melynek során egy InterCity szerelvényen -  a korábban közzétett grafika alapján – felismerték a 15 éves nagykőrösi fiút, akit a ceglédi rendőrök elfogtak és előállítottak a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Őt az illetékes bíróság 2016. február 4-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Társát - egy 16 éves nagykőrösi fiút – 2016. február 19-én Ercsiben fogták el a rendőrök. A fiatalt a ceglédi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2016. február 21-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

 

Az ügyben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.