Tivadar napja van. | 2024.04.20

Teljes idény a fődíja a magyar szervezésű nemzetközi autósportos tehetségkutatónak

2016-02-19 13:56:00

A magyar GFS Racing szervezésében elindult a RaceStar elnevezésű autóversenyző tehetségkutató, amelynek győztese egy teljes szezonra szóló indulási jogot nyer a nemzetközi mezőnyt felvonultató FIA Swift Cup Europe márkakupa-sorozatban.

    A szervezők tájékoztatása szerint az előnevezést már megnyitották, jövő péntekig kedvezményes díj ellenében jelentkezhetnek az érdeklődők. A kiírás szerint azok indulhatnak, akik április 1-ig betöltik a 14. életévüket és még nem múltak el 25 évesek.
    A magyarországi selejtezőket országszerte nyolc helyszínen rendezik meg, jövő szombattól március 13. éjfélig. Nevezni a selejtező ideje alatt is lehet, a döntőbe 25-en jutnak be. A selejtezőket gokartpályákon és két szimulátoros központban rendezik, a finálé március 20-án és 21-én lesz Pozsonyban és a Slovakiaringen.
    A győztes versenyzőülést kap a FIA Swift Cup Europe elnevezésű sorozatban, amelyben az idén hat hétvégén 17 futamot rendeznek Magyarországon, valamint Ausztriában és Szlovákiában, többek között a túraautó-világbajnokság (WTCC) és a kamion Európa-bajnokság betétversenyeként.
    Az érdeklődők további információkat találnak a tehetségkutatóról a http://swiftcupeurope.com/racestar-2016/ weboldalon.