Emma napja van. | 2024.04.19

Vádat emeltek egy ittasan menekülő, rendőrt veszélyeztető férfi ellen

2016-02-18 08:59:43

 

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy 61 éves fővárosi férfi ellen, aki a vádhatóság szerint tavaly augusztusban Budapesten az általa vezetett gépkocsival személyi sérüléssel és anyagi kárral járó bűncselekményeket követett el, majd menekülés közben veszélyeztette a vele szemben intézkedő egyik rendőrt - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

 

    Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vádirat szerint a férfi tavaly augusztus 27-én - az eljárás adatai szerint ittasan - közlekedett gépkocsival a XIX. kerületben, amikor több parkoló autónak is nekiütközött, majd továbbhajtott. A történtek során egy nő is megsérült, két parkoló autó között állt és az ütközés miatt a járművek közé szorult. A férfi segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. 
    Mintegy 20 perccel később visszatért a baleset helyszínének a közelébe, ekkor szemtanúk felismerték az autót és jelezték azt a helyszínen már intézkedő rendőröknek. Két rendőr intett, hogy a férfit megállítsa, majd egyikük az autó vezető felőli oldalánál megállva többször felszólította, hogy állítsa le a kocsit, de a vádlott ezt nem tette meg. Eközben a másik rendőr az autó elejénél a kocsi sérüléseit vizsgálta, amikor a férfi a járművel gurulni kezdett felé. Többszöri határozott felszólítás ellenére sem állt meg, ezért az őrmester hátrálni kezdett, amikor pedig a vádlott hirtelen nagy gázt adott, a rendőrnek el kellett ugrania a jármű elől, hogy az ne üsse el. A férfi ezután elmenekült a helyszínről és az Üllői úton leparkolva gyalog menekült tovább. Az őt üldöző rendőrök azonban utolérték és elfogták.
    A történteket a vádlott gépkocsijában elhelyezett fedélzeti kamera rögzítette, amelyet a rendőrök bizonyítékként lefoglaltak.
    A férfi gyanúsítotti kihallgatása során azt állította - az ügyészség szerint hamisan -, hogy a balesetet okozó gépkocsit nem ő vezette, mert a bűncselekmény idején azt egy konkrétan is megnevezett ismerőse használta.
    A Budapesti Nyomozó Ügyészség az üggyel összefüggésben csak az ügyészségi nyomozás körébe tartozó bűncselekmények, vagyis a hivatalos személy elleni erőszak, az ahhoz kapcsolódó közúti veszélyeztetés, valamint hamis vád bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Emiatt hét és fél évig terjedő szabadságvesztés róható ki.
    Emellett a rendőrségi hatáskörbe tartozó bűncselekmények ügyében a XIX. kerületi rendőrkapitányság nyomoz. Ebbe a körbe tartozik a balesetben megsérült nő esetében a segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas járművezetés gyanúja.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó