Auguszta napja van. | 2024.03.29

Semmitmondó tárgyalási tervvel ment Moszkvába a kormányfő

2016-02-17 13:21:18

A Párbeszéd Magyarországért szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök semmitmondó tárgyalási tervvel utazott Moszkvába, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozzon.
Az ellenzéki párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nem várnak érdemi bejelentést és nem is reagálnak majd a két politikus délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
    Tordai Bence arról beszélt, hogy egy "vagány" magyar miniszterelnök, "aki nem azért szaladt ki Moszkvába, hogy letérdeljen Putyin elnök elé", felmondaná a paksi bővítésről, valamint a 3-as metró kocsijainak orosz felújításáról szóló szerződést. Emellett felszólíthatná Vlagyimir Putyint, hogy hagyja abba azt az ukrajnai agressziót, amelyik még mindig veszélyezteti Ukrajna területi egységét, miközben a harcokban sorra esnek el kárpátaljai fiatalok - tette hozzá.
    A politikus szerint a kormányfő elmondhatná, hogy Oroszországnak abba kell hagynia a "kettős játékot" Szíriában, hogy lemondanak a magyar-orosz légitársaság elindításáról és közölhetné, nem kérünk abból, hogy Oroszország támogatja az európai és a magyar szélsőjobboldalt.