József napja van. | 2024.03.19

Az új lakások megépüléséig is fel kell pörgetni a gazdaságot

2016-02-17 12:57:13

A Jobbik szerint "értelmet kell adni" a családi otthonteremtési kedvezménynek (csok) addig is, amíg új lakások tömege épül a piacon.
 Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a csok igénylőinek száma alacsony, azoké pedig "szánalmasan alacsony", akik teljes körben igénybe tudják venni a kedvezményt.
    Megismételte, hogy pártja azt javasolja: a kedvezményes hitelt lehessen használt lakás vásárlásra, energetikai korszerűsítésre és lakásbővítésre is használni. Mint mondta, jelenleg hatezer eladható új lakás van a piacon, s nagyobb tömeg 2017-18-ra épülhet, így a csok feltételeinek bővítése szükséges. Ez már most "injekciót adna a gazdaságnak és szélesebb tömegek vehetnék igénybe a kedvezményt - jelentette ki.
    A jobbikos politikus közlése szerint az életszerű eseteket támogatják, például azt, hogy valaki a házához plusz másfél szobát építsen.
    Z. Kárpát Dániel a banki feltételek könnyítését is szorgalmazta, szerinte sokakat visszatart, hogy 600 ezer forint esetén is jelzálog kerülhet az ingatlanára. Azt is kérte, hogy az önhibájukon kívül bajba került korábbi devizahitelesek ne veszítsék el a csok igénybevételének lehetőségét.