Gedeon napja van. | 2024.03.28

Közoktatási és szakképzési törvénytervezetet dolgozna ki a civil közoktatási platform

2016-02-17 07:46:51

Munkacsoportokat hoz létre a civil közoktatás platform egyebek között a tiltakozó akciók összehangolására, valamint egy közoktatási és szakképzési törvénytervezet kidolgozására.

    Az ötven oktatási szakmai szervezet, szakszervezet és tiltakozó mozgalom részvételével kedden Budapesten megalakult civil közoktatási platform az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában azt is közölte, hogy a platformhoz csatlakozó szervezetek támogatják a pedagógus sztrájkbizottság 25 pontos, valamint a Tanítanék mozgalom 4 pontos követeléslistáját. Hangsúlyozták, hogy nem vesznek részt a kormány által létrehozott köznevelési kerekasztal munkájában, de érdekeltek a kormánnyal folytatott nyílt, minden érdekelt bevonásával folyó tárgyalásokban. 
    Az alakuló ülés döntését ismertetve azt írták, a platformhoz csatlakozó szervezetek létrehoznak egy munkacsoportot a tiltakozó akciók összehangolására, az akut problémák gyors megoldását célzó azonnali követelések összegzett listájának elkészítésére, továbbá egy hosszú távú alternatív közoktatási stratégia, valamint egy közoktatási és szakképzési törvénytervezet megalkotására. 
    A fórum keddi budapesti ülésének első fél órája volt a sajtó számára nyilvános.