Gedeon napja van. | 2024.03.28

Minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról

2016-02-17 07:39:02

 Minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

    Jelezte: a legnagyobb szakszervezetek mellett a szülők és a diákok, a tanulók leendő munkaadóinak képviselőivel éppúgy tárgyalnak, mint a Magyar Rektori Konferenciával, a magyar Tudományos Akadémiával és a Magyar Művészeti Akadémiával, a nemzetközi kitekintés érdekében pedig az OECD illetékeseivel is tárgyalnak a megbeszéléseken.
    Mint mondta, biztos abban, hogy a Köznevelési Kerekasztal "az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek".
    Rétvári Bence szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezeti átalakításairól várható a leggyorsabb megegyezés, ugyanakkor vannak pontok, ahol a kormányzat nem kíván változtatni; ezek között említette az állami intézményfenntartást és az ingyenes tankönyvellátást.
    Az államtitkár megjegyezte: idén 34 milliárd forintot fordít a kormányzat a pedagógus életpályamodell bevezetésére, "de ezen túlmenő bérkövetelésekről már nem tudunk tárgyalni".