Emma napja van. | 2024.04.19

MSZP: folyamatban lévő pereket akar ellehetetleníteni a postatörvény módosítása

2016-02-16 10:44:25

A szocialista Tóth Bertalan azt vélelmezi, hogy azért módosítják a postatörvényt, hogy a cégnek ne kelljen teljesítenie közérdekű adatigénylésre vonatkozó kérelmeit.
Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy perei vannak folyamatban, mert a posta és leányvállalatai nem teljesítették közérdekű adatigénylésre vonatkozó kérelmeit.
    Tóth Bertalan elmondta, arra volt kíváncsi, hogy ha egy állampolgár elhelyezi megtakarítását a postánál, a pénzzel mi történik.
    Szerinte ez a pénz részben magántulajdonban lévő társaságokhoz vándorol, de ilyen cégek kezelik a postai kártyás fizetéseket is. Arra volt kíváncsi - folytatta -, hogy a "Spéder-birodalom" fizet-e ezekért szolgáltatásokért.
    Az MSZP-s politikus közölte, a posta "közös vállalatban" működik az FHB-val, amelynek Spéder Zoltán az igazgatósági elnöke.
    Tóth Bertalan szerint a törvényjavaslat kormányzati indokai "szó szerint" ugyanazok, mint az általa indított perekben az FHB ügyvédeinek érvei. A képviselő azt mondta, az ő személyére szabják a jogalkotást, hogy ellehetetlenítsék a pereit, amelyekből az egyikben márciusra várható az elsőfokú ítélet.