Auguszta napja van. | 2024.03.29

Lebeszéli egy frissen bemutatott filmről a közönséget egy kínai mozi

2016-02-14 13:44:00

Bocsánatot kért utólag nézőitől egy kínai filmszínház, mert a napokban náluk bemutatott hongkongi film szerinte nem érte meg a jegy árát.

    A lesújtó nyilvános kritikával felérő szokatlan lépésre az északnyugat-kínai Kanszu tartományban szánta rá magát a Pingliang China Film Stellar International Theater az általa "átverésnek" tartott Tu cseng feng jün III (A makaói férfi III.) című akció-vígjáték miatt.
    A cég közleményét a kínai Twitterként is emlegetett WeChat mobil üzenetküldő programon juttatták el az előfizetőknek. "Őszintén tanácsoljuk mindenkinek, hogy ne költsön rá pénzt. Érthetetlen számunkra, hogy egy csapat A-kategóriás sztár hogyan azonosulhatott egy ilyen silány ízlésről árulkodó forgatókönyvvel, hogyan süllyedhettek a hongkongi filmek erre a színvonalra" - írták.
    A mozi ígéretet tett arra, hogy a kínai holdújév első napjára időzített premier után már csak naponta egyszer vetítik a produkciót.
    A filmben számos ismert helyi sztár, köztük Csou Jün-fat, Andy Lau és Jacky Cseung szerepel, a vígjátékot Vong Csing rendezte.
    A China Film Stellar International Theater-mozihálózatba tartozó filmszínház - vélhetően a filmforgalmazó fellépésére -, a bíráló posztot egy idő után törölte. A mozilánc elhatárolódott a mozi által megfogalmazott kritikától. 
    Bár az online értékelések szerint a film a tízes skálán alacsony pontszámokat kapott (az imdb.com portálon 1,1 pontot ért el), A makaói férfi III. a jegyeladásokat tekintve nem áll rosszul. Rendezője, Vong Csing a múlt pénteken mikroblogján a bevételre utalva örömmel közölte: "Öt nap, 600 millió jüan!" (25,1 milliárd forint).