Tivadar napja van. | 2024.04.20

A Jobbik támogatja a pedagógusok követeléseit

2016-02-13 15:49:00

A Jobbik támogatja a pedagógusok által megfogalmazott követeléseket - jelentette ki Dúró Dóra szombaton sajtótájékoztatón Budapesten, azt követően, hogy a párt frakcióvezető-helyetteseként és a kulturális bizottság elnökeként részt vett a pedagógusok demonstrációján.
A párt 2016-ban "valódi konzultációt" indít az oktatási, szociális és egészségügyi ágazat szereplőivel, annak érdekében, hogy megismerje a problémáikat és hatékonyan tudjon fellépni azok megoldása érdekében - közölte az ellenzéki politikus.
    A Jobbik az a párt, amely 2018-ban maga mögé tudja állítani a kormányváltó erőket és képes az Orbán-kormány megbuktatására - jelentette ki.
    Mint elmondta: a Jobbik felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "szálljon le a magas lóról" és hallgassa meg az emberek szavát, azokét, akik XXI. századi oktatást, egészségügyet és szociális szférát szeretnének Magyarországon.
    Szerinte a kormánynak nincs igaza, amikor azt mondja, hogy a pedagógusoknak csupán a botránykeltés a célja. A többi között diákok ugyanis valóban túlterheltek - tette hozzá.
    Ebben a helyzetben pedig egyre többen hagyják el az oktatási, egészségügyi és a szociális szektort a rossz munkakörülmények és az alacsony bérek miatt, ezen folyamatok megállítása érdekében indít konzultációt a párt - mondta Dúró Dóra.