Zalán napja van. | 2024.03.30

Álbaloldali bohózat a Parlament előtt

2016-02-13 10:37:05

A rendszerváltás után huszonhat évvel később, még mindig létezik a kádári-diktatúrát teljes mellszélességgel támogató Pedagógusok Szakszervezete. Identitását tekintve semmit nem változott, ugyanolyan hűséges kiszolgálója a mostani posztkommunista törekvéseknek, mint 1990 előtt a bolsevik diktatúra érdekeinek. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem az oktatás jobbításáért küzd, hanem elégedetlenséget szítva, Gyurcsány és az álbaloldal hatalmi harcának úttörője. Galló Istvánné vezette szervezet harciassága mindig akkor lángol, amikor a baloldal ellenzékben van.

Van-e erkölcsi alapja a PSZ-nek tiltakozni?

A PSZ tevékenységének mélyebb elemzése előtt óhatatlanul felmerül az a kérdés, hogy ennek a posztkommunista szervezetnek van-e erkölcsi alapja tiltakozni? Joga van, mert a Magyar Köztársaság törvényei lehetővé teszik, de erkölcsi alapja nincs. A kommunista diktatúrát, majd a rendszerváltás utáni posztkommunista rezsimeket kiszolgáló szervezet legitimitása erősen megkérdőjelezhető. Honlapjukon hirdetik, hogy kilencvennyolc éve szolgálják a pedagógusokat, de a bemutatkozásukból kitörlik azokat az évtizedeket, amikor feltétel nélkül kiszolgáltak egy olyan hatalmat, amely idegen megszálló fegyveresek árnyékában nyomta el a magyar társadalmat, és gyilkolta az elégedetlenkedőket. A PSZ a rendszerváltás után a baloldal hatalmi érdekeiért állt ki.

Az SZDSZ, Magyar Bálint vezetésével, az MSZP támogatásával verte szét a magyar oktatást

A PSZ a rendszerváltás után folytatta dicstelen tevékenységét. Nem nagyon tiltakozott amikor az SZDSZ és Magyar Bálint szétverte a magyar oktatási rendszert. Akkor sem tiltakozott, amikor a liberális hatalom a pedagógust kiszolgáltatottá tette a gyerekkel és a szülővel szemben, megfosztva minden fegyelmezési eszköztől, nevetségessé téve a minősítőrendszert. Magyar Bálint nevével fémjelzett „oktatási reformnak” kettős célja volt. Egyrészt a kommunisták által üldözött, feléledő nemzeti identitás megerősödésének megakadályozása, másrészt tudatlan, könnyen irányítható tömegek kibocsátása az oktatási intézményekből. A gyerekek számára értelmezhetetlen jogokat adtak, tovább rombolva a pedagógusok tekintélyét. Nem kímélték a társadalom alapkövének számító a családot sem. Az anyát és apát felváltotta az egyes számú és kettese számú szülő.

A PSZ kiáll-e a tagjaiért?

A Pedagógusok Szakszervezete alkalmatlan arra, hogy az egyes munkavállaló érdekeit képviselje a munkáltató előtt. A pedagógusok véleménye szerint munkahelyi szinten szakszervezet (PSZ) azért van, hogy legyen kinek tagdíjat fizetni. Az oktatási intézményekben általában egy sajátságos kontraszelekció eredménye a sokszor évtizedekig regnáló vezetőség, akik elsősorban klientúrát építettek, gondosan ügyelve a lehetséges vetélytársak ellehetetlenítésére. Egy-egy megüresedő vezetői állás betöltése kapcsán, az ország egyes vidékein keserű mondás járja: ha az intézményben nincs kéznél egy baloldali, gyorsan szereznek egyet. Az ismeretlenségből felbukkanó, kétes szakmai háttérrel rendelkező ember hihetetlen karriert fut be. Általában a jutalmazás sem szakmai érdem alapján történik. Ezek a furcsaságok a rendszerváltás előtt természetesek voltak az „érdekvédelemben”, de 1990 után sem szúrják az „oktatásért és a jövőért” harcoló PSZ szemét.

Kik állnak a tüntetések mögött?

Bármennyire is leplezik, a tüntetések mögött megtalálható az összes dicstelenül leszerepelt balliberális potentát, a Soros-alapítványok által pénzelt álcivilek, élükön Gurmai Zita fiacskája, Gulyás Balázs, de Gyurcsány Ferenc is hallatta hangját.

Mi tüntetés valódi célja?

A Pedagógusok Szakszervezete nem egyezkedni akar, hanem a baloldal mellett politizál. Tagságának létszámával operálva beszállt a hatalmi küzdelembe a balliberálisok oldalán.

 (di)