Emma napja van. | 2024.04.19

Zeman: a muszlimok nem integrálhatóak az európai kultúrába

2016-02-12 16:52:16

Az Európai Unió (EU) a migránsválság kezelése során elfeledkezik arról, hogy muszlim migrációról van szó, és ezek a bevándorlók nem integrálhatók és nem olvaszthatók be az európai kultúrába - jelentette ki Milos Zeman cseh államfő pénteken Pozsonyban a Sita szlovák hírügynökség szerint.

    A cseh elnök a Szociáldemokrácia a 21. században - megszorítások nélkül és közelebb az emberekhez nevet viselő nemzetközi konferencián szólalt fel.
    Kijelentette, hogy a migránspolitika alakításában az EU teljesen megbukott. Kifejtette azt is, hogy az uniót felkészületlenül érte a bevándorlási hullám, s annak bekövetkeztekor az EU "véget nem érő szócsépléssel vesztegette az időt".
    Zeman a muszlim és az európai kultúra közötti különbségeket sorolva megemlítette: a Korán szerint a férfinak joga van megverni egy nőt, az iszlám civilizáció megtagadja a nőktől, hogy műveltséget szerezzenek, és jelentősebb posztokat töltsenek be, továbbá a nők vallomása a bíróságokon csak fele olyan súllyal esik latba, mint a férfiaké.
    A migránshullámmal Európába érkező gazdasági bevándorlókról Zeman azt mondta, hogy az EU-nak valamennyiüket vissza kellene toloncolnia származási országába, mert ez a migránsválság egyetlen megoldása.
    A konferencián Robert Fico szlovák miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését, hogy a migránsválság tekintetében az idei év töréspont lehet. "Olyasmi történhet, amit még sohasem éltünk át" - idézte a szlovák kormányfőt a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
    Fico a külső uniós határok védelmének fontosságáról is beszélt. Kiemelte, hogy ez a feladat mostanra "létfontosságúvá vált." A schengeni határok szerepének esetleges átértékelését felvető elképzelésekre utalva rámutatott, hogy bizonyos kérdések megítélésében jelenleg meglehetős különbözőségek mutatkoznak az európai politikában: egyes tagállamok, amelyek nemrégiben még tárt karokkal fogadták a migránsokat, most saját uniós állampolgáraik előtt is bezárnák az ajtót. Hozzáfűzte: az unió belső határainak lezárása azon felül, hogy gazdasági veszteségeket okozna, az európai gazdasági együttműködés végét is jelenthetné.
    Fico hangsúlyozta, hogy továbbra is elutasítja az "értelmetlen politikai korrektséget", és ezért - amennyiben pártja, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) a márciusi parlamenti választások után is kormánytényező marad - továbbra sem engedi meg, hogy "mások diktáljanak arról, hogy az országba bevándorlókat telepítsenek".

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó