Ervin napja van. | 2024.04.26

Miniszterelnökség: kulcsszerep várhat a projektmenedzsment cégekre

2016-02-12 16:51:06

A Miniszterelnökség azt szeretné, ha a jövőben párbeszéd alakulna ki az uniós pályázatok projektmenedzsment cégeivel, akik így kulcsszerepben lennének, tapasztalataik átadásával is hozzájárulnának a fejlesztéspolitika sikereihez - mondta el Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a kormány által kezdeményezett pénteki szakmai egyeztetésen, amelyen 11 projektmenedzsment cég képviseltette magát. 

    A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a jövőben rendszeresen ülésező fórum célja, hogy párbeszédet alakítson ki a 2020-ig tartó fejlesztési időszakról az uniós források koordinációjáért felelős Miniszterelnökség és a tapasztalattal rendelkező piaci szereplők között. 
    Az egyeztetésen Csepreghy Nándor elmondta: a kihívás most nagyobb, mint 2007-2013 között. Nemcsak a rendelkezésre álló forrásokat kell lehívnia az országnak, hanem olyan értéket kell létrehozni, amely megteremti a 2020 utáni növekedés alapját. Ennek során számítanak a jövőben a témában jártas piaci szereplők konstruktív együttműködésére. 
    A pénteki találkozó része volt annak a párbeszédnek, amelyet a Miniszterelnökség indított a gazdasági élet képviselőivel - tartalmazza a tájékoztatás.