Gedeon napja van. | 2024.03.28

A biztonság kérdésében nincs helye kompromisszumnak

2016-02-12 07:25:00

 

A kormány szeretne megegyezni az ellenzékkel a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosításról, de "a biztonság kérdésében nincs helye kompromisszumnak" - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtök este.

 

    Kovács Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly tavasszal az MSZP azt állította, a migráció kérdése nem valós probléma, a kormány "találta ki". Jelezte: amikor a kormány kezdeményezte a jogszabályok szigorítását, a honvédség bevetésének lehetőségét, a kerítésépítést, az ellenzék - de különösen a baloldal - úgy reagált, hogy azokra nincs szükség.
    Arra a kérdésre, hogy a tartanak-e nemzeti konzultációt, esetleg népszavazást a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatban, a kormányszóvivő úgy válaszolt: ez attól függ, sikerül-e dűlőre jutniuk az ellenzékkel, meg tudják-e győzni őket, hogy a felelősséget nekik is vállalniuk kell "az ország, a magyarok biztonsága érdekében". Hozzátette: ha nem, akkor meg fogják találni "a leghatékonyabb módszert, amellyel az emberek véleményét ki lehet kérni".