Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a szocialistákat nem a gyermekek érdeklik, hanem a hergelés

2016-02-07 15:01:55

A Fidesz szerint a szocialisták több száz iskolát zártak be, több ezer pedagógust tettek utcára és csökkentették a fizetésüket és most sem a gyermekek vagy a pedagógusok érdeklik őket, hanem a hergelés.

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte vasárnap az MTI-vel, hogy Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke azt mondta, meg kell szüntetni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), új, kreatív iskolarendszerre van szükség, amely stresszmentes, demokratikus és fejleszti a jövőben szükséges kompetenciákat.
    A Fidesz azt írta, a pedagógustüntetések mögött országszerte MSZP-s, DK-s, Együttes, PM-es, LMP-s és liberális pártaktivisták állnak. A köznevelésben ma a gyermekek az elsők, a pedagógusok pedig 50 százalékos béremelésben részesülnek, amelyre eddig 234 milliárd forintot fordított a kormány - olvasható a közleményben. 
    Hozzátették: az iskolákat országszerte felújítják, az ingyenes tankönyvellátással és ingyenes gyermekétkeztetéssel a szülők terheit is csökkenti a kormány.