Emma napja van. | 2024.04.19

Jobbik: nem elégséges Czunyiné Bertalan Judit menesztése

2016-02-06 13:59:00

A Jobbik bár szükséges lépésnek tartja a közoktatásért felelős államtitkár menesztését, ugyanakkor úgy gondolja, Czunyiné Bertalan Judit távozása nem oldja meg a problémákat, ha a személycserét nem kísérik szakmai változtatások is, a párt "valódi nemzeti konzultációt" indít az oktatásról.

    Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés oktatásért is felelős bizottságának elnöke szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere napközben bejelentette, Palkovics László felsőoktatási államtitkár a jövőben oktatási államtitkárként dolgozik tovább és átveszi a közoktatásért felelős feladatokat Czunyiné Bertalan Judittól, aki a digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként.
    Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a szakminisztérium 2013-ban még azzal érvelt az államtitkárság szétválasztása mellett, hogy a köznevelés irányításának feladata egész embert kíván. "Úgy látszik, mára nem tartják ilyen fontosnak ezt a területet, hiszen ismét a felsőoktatással közös vezetés alá helyezik" - fogalmazott Dúró Dóra.
    A jobbikos képviselő szerint az "Orbán-kormány oktatáspolitikájának bukása tetten érhető a tanárok és a diákok túlterheltségében, a Klik működésképtelenségében, a tankönyvpiac korábbi értékeinek tönkretételében, a társadalmi különbségek növekedésében". 
    Gyakorlatilag nincs olyan területe a köznevelésnek, amelyben sikeresnek lenne nevezhető az elmúlt öt év - fejtette ki Dúró Dóra, majd hozzátette, a Jobbik mindezek miatt "valódi nemzeti konzultációt" indít az oktatásról is, hogy a "szakma bevonásával, az emberek véleményének ismeretében tudjon felkészülni a programalkotásra".

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó