Andrea napja van. | 2024.04.18

LMP: legalább harmincszázalékos bérpótlékot a pszichiátriai ápolóknak!

2016-02-06 10:55:23

Az LMP azonnali, legalább harmincszázalékos bérpótlékot követel a pszichológiai osztályokon dolgozó ápolóknak.

    Ábrahám Júlia, az ellenzéki párt egészségügyi szakszóvivője szombaton, budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon azt mondta: tarthatatlan helyzet alakult ki a magyarországi pszichiátriai osztályokon, a folyamatosan romló munkakörülmények mellett szinte mindegyik orvos- és ápolóhiánnyal küzd.
    Kiemelte, az elmúlt kilenc évben egyetlen kormány sem tett érdemi lépéseket a pszichológiai ellátás helyzetének javítása érdekében, így ez mára halaszthatatlanná vált. A kormány további halogatása könnyen katasztrófákhoz vezethet, mivel az alkohol- és drogfüggők száma is folyamatosan emelkedik - tette hozzá.
    Az LMP szakszóvivője arról is beszélt, hogy a kormány a napokban valamennyi egészségügyi dolgozót "csúnyán átverte". A kabinet ugyanis hónapok óta a béremelés ígéretével próbálta csillapítani az orvosok és az ápolók elégedetlenségét, a fizetések utalása előtt egy nappal azonban már azt közölte, hogy a beígért többletbér csak bizonyos feltételekkel, támogatásként adható - fejtette ki. 
    Ábrahám Júlia megismételte pártja korábbi követelését is: emeljék minden egészségügyi dolgozó bérét legalább nettó ötvenezer forinttal és állítsák vissza a különös veszélynek kitett munkatársak harmincszázalékos pótlékát!