Csongor napja van. | 2024.04.16

Szabó Tünde: már több mint egymillió gyermek vesz részt naponta testnevelésórán

2016-02-04 16:50:13

A mindennapos testnevelés bevezetésének eredményeként már naponta több mint 1,1 millió gyermek vesz részt naponta testnevelésórán - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, aki két általános iskolai tornatermet adott át Baranya megyében csütörtökön.
Szabó Tünde a Magyarmecskei Általános Iskola új tornatermének átadásán hangsúlyozta: a társadalom egyik legfontosabb értéke a gyermek, és minden eszközzel törekedni kell arra, hogy biztosítsák az egészséges életmód feltételeit, hogy egészséges nemzedékek nőjenek fel, egészséges fizikummal és szellemiséggel. Az államtitkár szerint ennek egyik fontos eszköze volt a mindennapos testnevelés bevezetése, amelynek eredményeként jelenleg már több mint 1,1 millió gyermek vesz részt naponta testnevelésórán - olvasható a tárca MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Azt írták: Szabó Tünde felhívta a figyelmet arra, hogy egyre kevesebb olyan település van, ahol nincsenek meg a mindennapos testnevelés feltételei. Ahogy Magyarmecskén elkészült mintegy 200 millió forintos beruházással a tornaterem, úgy az ország más részein egymás után vehetik birtokba a diákok a hasonló létesítményeket - tette hozzá.
    Szabó Tünde a szászvári Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felújított tornatermének átadásán az egészségtudatos életmód fontosságát kiemelve azt mondta: felmérések szerint minden sportlétesítmény-fejlesztésre költött pénz háromszoros megtakarítást eredményez az egészségügyi kiadásokban.
    Közölte: a Dél-dunántúli Operatív Program keretében megvalósult, 215 millió forintos fejlesztéssel megújult az iskola 1983-ban készült tornaterme. Nagy öröm, hogy most már egyszerre három osztálynak lehet testnevelés órát tartani az intézményben - mondta.
    Az államtitkár kitért arra is, hogy az idei évvel bezárólag három esztendőn keresztül 18 milliárd forintot költ az állam a sportcélú beruházásra; ennek keretében zöldmezős beruházásként "24 településen épül tanuszoda és 25 új tornaterem".