Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tovább karcsúsít Európában a Ford

2016-02-03 13:12:51

 

Évi 200 millió eurós megtakarítást kíván elérni a Ford európai szerkezetátalakítási programjának szigorításával, amelynek keretében 10 százalékkal tervezi csökkenteni az ügyviteli területeken és vezetői szinteken dolgozó alkalmazottainak létszámát - idézte szerdán a német AutomobilWoche hírportál Jim Farley, a Ford európai vezérigazgatójának bejelentését.

 

    A Ford 6-8 százalékos nyereségkulcsot kíván elérni 2016-ban - közölte Jim Farley. A Ford több veszteséges év után tavaly mutatott ki első alkalommal nyereséget Európában, 259 millió dollárt. 
    "Feltett szándékunk felgyorsítani az átszervezési folyamatot és minél hamarabb meghozni a jó és rossz időkben egyaránt megbízhatóan jövedelmező működéshez szükséges intézkedéseket" - fogalmazott. A leépítésekről szólva elmondta, hogy önkéntes alapon indítanak programot európai alkalmazottaik számára. 
    A tervezett intézkedésekkel a Ford a hatékonyság és a nyereségesség tekintetében az autóipar élvonalába kíván kerülni. 
    "Egy jóval karcsúbb és hatékonyabban működő szervezetet kívánunk létrehozni, olyat, amely stabil jövedelmet termel, és ezzel lehetővé teszi a jövőbeni beruházások finanszírozását" - mondta a Ford of Europe AG elnök-vezérigazgatója Jim Farley. 
http://www.automobilwoche.de/article/20160203/NACHRICHTEN/160209962/1276/verscharfte-restrukturierung-ford-kappt-stellen-in-europa