Gedeon napja van. | 2024.03.28

LEGO-készletek matematikaórán a Szent Miklós Görög-katolikus Iskolában

2016-02-02 12:47:01

Január 26-án az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskolába megérkeztek az oktatási célra szánt LEGO-készletek, melyeket Kopasz Anikó, a H-Didakt Kft. ügyvezetője adott át a Lego Education képviseletében.

Kopasz Anikó a LEGO Education képviseletében egy teljes osztály számára oktatási célra felhasználható LEGO-készletet hozott, amiket az 1. c osztály tanulói vehettek birtokba Hauzmanné Czipa Márta osztályfőnök irányításával.

A gyerekek lelkesen ismerkedtek a dobozok tartalmával, és nagy örömmel hallották, hogy a továbbiakban rendszeresen fognak tevékenykedni az apró figurákkal és kockákkal matematikaórán.

 

A bevezetést követően más osztályok is megismerkedhetnek az oktatásban alkalmazható készlettel, így mind az alsó, mind a felső tagozat – ahol szeptember óta folyik a robotikaszakkör – felkészülhet a 21. századi kihívásokra egy mindenki által jól ismert és kedvelt didaktikai játék (eszköz) segítségével.

2016. február másodikán stábunk jelenlétében megtartották az első órát az új LEGO-készlettel.

A Szent Miklós Görögkatolikus Iskola a H-Didakt Kft. pályázata révén tud bekapcsolódni a kutatási programba, melyben az intézmény több tanítója, tanára is részt vesz.

 

Forrás: Szent Miklós Görögkatolikus Iskola (Edelény)

Fotó: Kaló Attila - Sajómente