Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: ma minden család számíthat a kormányra

2016-01-30 15:32:46

 

A Fidesz szerint ma minden család számíthat a kormányra, a reformoknak köszönhetően több pénz marad a családoknál, nő a gyermekvállalási kedv és olcsóbb az otthonteremtés.

 

    A Fidesz-frakció ezt Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselőjének azon kijelentésére reagálva közölte szombaton az MTI-vel, amely szerint a kormány családpolitikája nem működik, hiszen kevés gyermek születik és kevés új lakás épül.
    A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója azt írta, a szocialisták kormányzásuk alatt elvették a családi adókedvezményt, a hároméves gyest, az otthonteremtési kedvezményeket, több mint duplájára emelték a lakásáfát, sorozatos megszorításokkal sújtották a gyermekeseket, és ismét eltörölnék a családi adórendszert és az otthonteremtési programot is.
    A kormány viszont bevezette az otthonteremtési programot, a fiatal házasok adókedvezményét, a gyed-extrát, visszaadta és folyamatosan szélesíti a családi adókedvezményt, bővíti a bölcsődéket és az óvodákat, valamint a kisgyermekek 90 százalékának ingyenes gyermekétkeztetést biztosít - hangsúlyozták.