Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták a Magyar Üzleti Felelősség 2015 Díjat 

2016-01-29 18:35:00

Átadták a Magyar Üzleti Felelősség Díjat pénteken Budapesten; az idén a sikeresen pályázók a fenntartható nagyvállalat, Junior és Közös felelősség-közös ügyek kategóriában nyerhették el a védjegyhasználatot. 

    Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója az MTI-nek pénteken megküldött közleményben kifejtette: "a Magyar Üzleti Felelősség Díj, másnéven a CSR Hungary Díj pályázat hasznos versengés a fenntartható, felelős, és így versenyképes magyar gazdaságért is. Saját érdekünk, hogy kialakítsuk azokat a kereteket, melyek lehetővé teszik számunkra a magasabb életminőséget. A korábbi cégek, szervezetek már komplexebben, a mérhető  felelősség szintjén kezdtek el gondolkodni a társadalmi felelősségvállalásról (csr-ről)".
    Az önkéntes védjegyhasználati rendszerben résztvevők több szintű ellenőrzéssel, a CSR Hungary Díj védjegyeinek használatával pozicionálják magukat a piacon, az egyes iparágakban, a közbeszerzési folyamatokban, hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez Magyarországon.
    A CSR Hungary Díjat, azaz a Magyar Üzleti Felelősség 2015 Díjat a fenntartható nagyvállalat kategóriában a Budapest Bank Zrt. és a Lexmark ITH Kft., a Junior kategóriában a Henkel Magyarország Kft. (A "Fenntarthatóság nagykövetei" programért) nyerte el. 
    A Közös felelősség-közös ügyek kategóriában az All You can Move SportPass (a munkavállalók egészséges életmódra való tanítása programért), a Budapest Bank Zrt. (a pénzügyi kultúra fejlesztéséért), a dm Kft. (a Mosolygó fogacskák programért), a Magyar Telekom Nyrt. (a Telekom Okos Digitális Programért a Digitális Tudásakadémia partnerségével), a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (a fiatalok körében végzett biztonságos és tudatos internethasználat elsajátítását célzó oktatási tevékenységért), a Velux Magyarország Kft. (a biztonsági kíválósági programért), illetve a Vodafone Magyarország Zrt. (a tudástár a beszéd-és mozgásképtelen gyermekek és fiatalok rehabilitációjában programért) kapta meg.