Ervin napja van. | 2024.04.26

Fidesz: azok beszélnek korrupcióról, akik elkövették

2016-01-28 14:05:57

 

Azok beszélnek korrupcióról, akik minden idők legkorruptabb kormányzását követték el és a nemzeti vagyonnal együtt a Magyarországot illető uniós pénzeket is lenyúlták - reagált a nagyobbik kormánypárt csütörtökön a Demokratikus Koalíció (DK) és az LMP sajtótájékoztatóira.

 

    Varju László, a DK alelnöke sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a fideszesek azt a pénzt is ellopják, amit az Európai Unió a korrupció felderítésére szánt, míg Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője azt mondta, pártja szerint bűnszervezetben, a minisztériumok részvételével csalják el Magyarországon az uniós forrásokat.
    A Fidesz közleményében erre reagálva azt írta: Gyurcsány Ferenc még ma is egy milliárdot keres az uniós pénzek körüli brüsszeli megbízásával és egy másik milliárdot "tett zsebre" a napokban az MSZP-SZDSZ kormány alatt nyélbe ütött privatizációs üzletével is. 
    A kormánypárt szerint Magyarország ma az elsők között van a fejlesztési források átlátható elköltésében, a 2007-2013-as fejlesztési ciklust forrásvesztés nélkül zárja, a források 100 százalékát felhasználja.
    Magyarország a mostani fejlesztési ciklus egyik legnagyobb nyertese, a harmadik legnagyobb uniós forrásban részesült a tagállamok közül, amelynek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja átlátható pályázati rendszer és Európa legszigorúbb közbeszerzési törvénye mellett - írta közleményében a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt szerint eközben az elzárt csapok miatt csalódott baloldali politikusok rendszeresen Brüsszelben kilincselnek a Magyarországot megillető fejlesztési források felfüggesztéséért.