Emma napja van. | 2024.04.19

Embercsempészek ellen emeltek vádat Szegeden

2016-01-28 07:42:44

 

Összehangoltan dolgozó embercsempészek ellen emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, a három férfi több mint negyven migránst szállított a zöldhatár közeléből Ausztriába - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

 

    Szanka Ferenc közölte, a férfiakat több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.
    A vádirat szerint a férfiak szerb megbízójukkal megállapodtak abban, telefonon vagy interneten keresztül kapnak információt arról, mennyi migránst és pontosan hol kell felvenniük a határ közelében, és arról is döntöttek, ki lesz a kapcsolattartó, illetve a biztonságos szállítás segítő előfutó. A vádlottaknak a fuvarért alkalmanként és fejenként 300-400 euró járt.
    2014. július 17. és október 2. között a vádlottak négy alkalommal, összesen 43 határsértőt szállítottak el Ásotthalom és Mórahalom térségéből. Az utolsó októberi alkalommal a migránsokat szállító gépkocsit és az előfutót Zákányszék külterületén megállították a rendőrök.