Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2016-01-24 17:03:00

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

    Éjszaka a Dunántúlon átmenetileg nagyobb területen kiderül az ég, a középső országrészben foltokban köd is képződhet. Reggelre északnyugat felől ugyanakkor ismét országszerte megvastagszik a felhőzet, amely csak hétfőn késő délután, estefelé szakadozik fel nyugati irányból. Hétfőn reggeltől egyre többfelé várható csapadék: az Észak- és Közép-Dunántúlon eső, a középső országrészben eső, ónos eső, míg az ország keleti harmadán hó, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. Hétfőn az Észak-Dunántúlon és az Alföldön helyenként megélénkülhet a déli, délnyugati szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között várható, amely már az éjszaka első felében beáll, reggelre mindenhol enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában -1 és +4 fok között valószínű.


    Időjárási helyzet Európában:

    A Közép-Európa időjárását napokig meghatározó anticiklon leépülésével felgyorsultak a légköri folyamatok kontinensünk felett. Nyugat felől több alacsony nyomású képződmény is egyre beljebb hatol a szárazföldön, de míg a Stockholm-Bécs vonal mentén húzódó frontálzóna nagy területen havazást okoz, addig az Izlandtól nyugatra örvénylő ciklon felhőzetéből inkább eső esik. A nyugat felől érkező enyhébb levegő ugyanakkor enyhülést is hoz a korábbi zord napok után: Nyugat-Európában éjszaka sehol sem süllyedt már -4 fok alá a hőmérséklet, és napközben is többfelé 10 fok feletti a maximumérték. Leghidegebb továbbra is Oroszország és Finnország északi részén van, ahol délután is csak -20 fok közelében alakul a hőmérséklet, míg a portugál és spanyol tengerparton 21, 22 fokig melegszik fel a levegő. A most még a Brit-szigetektől nyugatra húzódó melegfront hétfő estig a Kárpát-medencét is eléri, így hazánkban az erősen felhős, borult égből többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó