Auguszta napja van. | 2024.03.29

Dömötör Csaba: az alaptörvény-módosítás célja, hogy a kormány meg tudja védeni az országot

2016-01-24 15:15:00

Az alaptörvény módosításának célja az, hogy terrorfenyegetettség esetén a kormány meg tudja védeni az országot - hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek azzal összefüggésben, hogy a Modern Magyarország Mozgalom demonstrációt hirdetett az alkotmánymódosítás elleni tiltakozásul.

    Az államtitkár emlékeztetett: a módosítás elfogadása esetén a kormány terrorfenyegetettség vagy terrortámadás esetén terrorvészhelyzetet hirdethetne, a honvédség pedig segíthetné a rendőrséget a biztonsági feladatok ellátásában. 
    "Ez a módosítás nem jelent sem többet, sem pedig kevesebbet ahhoz képest, amire más uniós országokban a kormánynak lehetősége van" - emelte ki.
    A kormány számára az emberek biztonsága az elsődleges - mondta, rámutatva: a korlátlan, ellenőrizetlen bevándorlással Európában a terrorveszély is nőtt.
    Az ellenzéki reakciókról szólva Dömötör Csaba kijelentette: "a baloldaltól már megszokhattuk a felelőtlen hozzáállást", hiszen alábecsülték a bevándorlás veszélyeit, nem támogatták a szabályok szigorítását, a déli határzár megépítését, most sem támogatják a terror ellenes harcot. Ez a hozzáállás véleményünk szerint veszélyes - jelentette ki, hozzátéve, hogy a Jobbik álláspontja szintén szembemegy az emberek érdekeivel, és " ennek legfeljebb a terroristák örülhetnek".