Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szén-monoxid-mérgezés miatt halhatott meg két ember Budaörsön

2016-01-24 14:45:00

 

Valószínűleg halálos szén-monoxid- mérgezést szenvedett az az idősebb házaspár, melynek tagjaira vasárnap kora délután bukkantak rá egy budaörsi családi házban. A tragédia pontos okát még vizsgálják - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.

 

    Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a rendőrök, illetve a mentők riasztása alapján a törökbálinti tűzoltók vonultak ki a Széchenyi úti ingatlanhoz, melyben - vélhetően a korábbi szellőztetés miatt - már nem mutattak ki gázkoncentrációt. A lakásban gázkészülék és kandalló is üzemelt, ez utóbbi ajtaja nyitva volt, benne hideg hamut találtak, ez is alátámasztja a mérgezés gyanúját. A helyszínt lezárták, ezért egyelőre nem tudtak kontrollmérést végezni a tűzoltók - tette hozzá a szóvivő.
    Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette: valószínűleg szén-monoxid-mérgezés történhetett, de további szakértői vizsgálatokra van szükség a haláleset pontos okának és időpontjának megállapítására. Az ügyben közigazgatási eljárás indult.