Emma napja van. | 2024.04.19

Magyar-horvát agrárkamarai megállapodást írtak alá

2016-01-22 11:58:00

Együttműködési megállapodást kötött a Horvát Gazdasági Kamara (HGK) és a magyar Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a horvát-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok elmélyítése, valamint a kétoldalú együttműködés fejlődésének előmozdítása érdekében - közölte a kamara pénteken az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a szerződést csütörtökön, Zágrábban írta alá Győrffy Balázs, a NAK, és Luka Burilović, a HGK elnöke.
    A megállapodás legfontosabb célja, hogy elősegítse a rendszeres kapcsolattartást Horvátország és Magyarország termelői és gazdasági társaságai között a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az erdészet területén. Az egyezség kiterjed többek között üzleti fórumok megszervezésére, vásárok, kiállítások, konferenciák, szemináriumok és egyéb rendezvények ajánlására.
    Magyarország  2015. januárja és szeptembere között 175 millió euró értékben exportált mezőgazdasági termékek és élelmiszerek Horvátországba. Ez az érték 13 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát, 2014-ben pedig 14 százalékkal nőtt az export az előző évhez képest.