Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szeptemberben indul az ÁSZ és Miskolci Egyetem közös képzése

2016-01-21 15:30:00

Szeptemberben indulhat el az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Miskolci Egyetem együttműködésével a közszolgáltatási teljesítménymenedzsment képzés, amely az etikus és eredményes gazdálkodásra készíti fel a közszférában dolgozó szakembereket - tájékoztatta az ÁSZ csütörtökön az MTI-t.

    Erről írt alá csütörtökön kiegészítő megállapodást a két intézmény vezetője Budapesten. Az oktatási, kutatási együttműködés bázisát a két fél egy kihelyezett intézeti tanszék létrehozásával teremtette meg - olvasható a közleményben.
    Közölték: a megállapodás keretében a Miskolci Egyetem gazdaságtudományi kara az Állami Számvevőszékkel együttműködve február 1-jével hozza létre a közszolgáltatási menedzsment intézeti tanszéket. A tanszék tudományos-kutatási tevékenységének fő célkitűzése, hogy tudományosan alapozza meg az etikus közpénzügyi vezetőképzés oktatását. 
    Hozzátették, a posztgraduális képzés elsődleges célcsoportját a közszféra gazdasági vezetői, valamint a gazdálkodási döntések előkészítésében és ellenőrzésében részt vevő szakemberek jelentik.
    Kitértek arra is, hogy a közszolgálati teljesítménymenedzsment egyéves szakirányú továbbképzés tananyagát az egyetem dolgozza ki és teremti meg a képzés szeptember 1-jei indításának feltételeit, az ÁSZ pedig biztosítja a képzés budapesti helyszínét. A számvevőszék vállalta azt is, hogy a szakirányú továbbképzésre beiskolázza évente legalább 25 alkalmazottját három éven át.
    Emlékeztettek arra, hogy Domokos László, az ÁSZ elnöke és Torma András, a Miskolci Egyetem rektora tavaly november 10-én írt alá együttműködési megállapodást a közpénzekkel, közvagyonnal gazdálkodás színvonalának javítását, fejlesztését szolgáló képzés és kutatás feltételeinek megteremtése érdekében. Ebben megegyeztek az egyetem szervezetén belül működő kihelyezett intézeti tanszék létrehozásáról is. A csütörtöki megállapodás már a képzés, a közös kutatás és a tanszék működésének részleteit is rögzíti.