Tivadar napja van. | 2024.04.20

KDNP: a kormány ne engedjen a brüsszeli nyomásnak!

2016-01-21 14:45:00

 A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, és védje meg az országot az illegális bevándorlóktól, valamint a terrorizmustól - hangsúlyozta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve: újabb és újabb nyomásgyakorlás éri Magyarországot, amiért nem akarja beengedni, sem betelepíteni a bevándorlókat. 

    A politikus kijelentette: Európában egyre nagyobb problémát okoz az illegális bevándorlás, de az is, hogy a kérdést az európai vezetők a szőnyeg alá söpörték az elmúlt egy évben. 
    Brüsszel álláspontja mindennek dacára nem változott - tette hozzá -, továbbra is be kívánja engedni az ide érkezőket. Megjegyezte: a migránsáradat továbbra is fenyegetni fogja Európát és benne Magyarországot is.
    Eközben egymást érik a magyarellenes nyilatkozatok, "és Magyarországon akarják számon kérni a bukott európai bevándorláspolitikát" - mondta. 
    A hazánkra zúduló nyomásgyakorlás eseteit sorolva Hollik István emlékeztetett: a múlt héten az Európa Tanács emberi jogi biztosa "üzengetett" a kormánynak a menekültügyi szabályozással összefüggésben, majd az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker támadta ismét azon tagállamokat, amelyek nem fogadnak be menekülteket. 
    Őt az ugyancsak bevándorláspárti Soros György követte, aki ismét bírálta Magyarország bevándorlásellenes politikáját - folytatta Hollik István, hozzátéve: Soros György célja Magyarországgal ellentétben az, hogy jól szervezetten haladjon a bevándorlók ügyének kezelése, emellé pénzt, embereket és szervezeteket is odaállít. 
    Hollik István leszögezte: Magyarországon a menekültügyi szabályozás teljesen összhangban van az európai irányelvekkel, és a magyar kormány az unió vezetőit is arra figyelmeztette, hogy a legfontosabb feladat a schengeni rendszer fenntartása. "A bevándorlók között terroristák bújhatnak meg, a bevándorlók nem tisztelik a törvényeinket, a kultúránkat, az európai hagyományokat" - ismételte meg a kormánypártok álláspontját, arra kérve a kabinetet: ne engedje, hogy a bevándorláspárti politikusok Magyarországra kényszerítsék a bevándorlókat. 
    Arra a kérdésre, hogy a jobbikos Novák Előd az interneten tett közzé egy tervezetet az alaptörvény-módosításról, Hollik István azt mondta: amit a politikus felmutatott, tudomása szerint nem titkosított anyag, hanem a honvédelmi tárca által készített munkaanyag a tárgykörben folytatott ötpárti egyeztetésre. Már azért sem lehet harminc évre titkosított, mert beterjesztése után, nemsokára mindenki által olvasható lesz - jegyezte meg. 
    Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP is támogatja az abban szereplő célokat, azt, hogy az állam fel tudjon készülni a terrorfenyegetettségre és veszély esetén meg tudja védeni a magyar állampolgárokat.