Csongor napja van. | 2024.04.16

Hat településen lesz időközi választás vasárnap

2016-01-21 07:03:23

 

Hat településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket, önkormányzati képviselőket és települési nemzetiségi képviselőket választanak.

 

    A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszalón polgármestert választanak, mert az eddigi településvezető, Mészáros Zoltán (független) tavaly októberben elhunyt. Az időközi választáson a névjegyzékben szereplő több mint ezernégyszáz lakos négy független jelölt közül választhatja meg a leendő polgármestert: Budai Gyula, Mészáros István, Fehér István és Pethő József indul a posztért.
    Ugyancsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bodrogkisfalud lakói polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak, mivel a testület októberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért négyen indulnak: Orosz Imre Tibor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, Galovics József, Mertán Éva Mónika és Ádám László függetlenként. A választási névjegyzékben szereplő több mint hétszáz lakos tizennégy független jelölt közül választhatja meg a leendő képviselő-testület négy tagját.
    A Baranya megyei Kisherenden szintén polgármestert és négytagú képviselő-testületet kell választani, a testület ugyanis októberben itt is feloszlatta magát. A településvezetői tisztséget két jelölt szeretné elnyerni: a független Varga Zsolt és Ódor György, a Magyar Munkáspárt jelöltje. A négy képviselő-testületi helyért öten indulnak, valamennyien függetlenek. A község választói névjegyzékében 185-en szerepelnek.
    A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban időközi polgármester-választást tartanak, mert tavaly októberben elhunyt a települést vezető Mihálku Attila (Fidesz-KDNP). A választásra jogosult több mint 1800 helybéli öt jelöltre adhatja le szavazatát: Franku János, Kicsák László Norbert, Bacskó Sándor függetlenként, míg Pásku Károly a Munkáspárt, Magyar Csabáné pedig a Fidesz-KDNP színeiben indul a tisztségért a Mátészalka mellett fekvő faluban.
    A Pest megyei Dunavarsányban lemondás miatt két, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalaszenden a testület önfeloszlatása miatt három roma települési önkormányzati képviselőt választanak vasárnap.