Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csaknem 300 étterem csatlakozott a torkos csütörtök akcióhoz

2016-01-19 16:45:00

Csaknem 300 étterem csatlakozott a néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz, a február 11-én megrendezésre kerülő torkos csütörtökhöz - közölte a Magyar Turizmus Zrt. kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az éttermek listája folyamatosan bővül, és megtekinthető az akció hivatalos weboldalán a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon.
    Az étterembe járás és az új ízek felfedezésének népszerűsítésére létrehozott akció során az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező fél áron adni, azonban minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra továbbra is 50 százalék kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek. 
    A választási lehetőség idén is a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.
    A Torkos Csütörtök az új ízek megismerésén túl az étterembe járás népszerűsítésére létrehozott akció, így olyan szolgáltatók, amelyek kizárólag házhozszállítással foglalkoznak, nem vehetnek részt benne. A helyben fogyasztást is lehetővé tevő vendéglátóhelyeknek elvitelre vagy házhozszállítással nem kötelező a csatlakozási feltételek szerint kedvezményt adni, azonban ezt önkéntes alapon megtehetik.
    Az éttermi regisztráció 2016. február 9-én zárul - közölte a Magyar Turizmus Zrt.